Welkom op de website van F&M Arabians

F&M Arabians bestaat uit Frans Mons , Femke Maat en de kinderen Isa en Didier.
Wij als famillie dragen allemaal ons eigen steentje bij aan de paarden.
Nu vele jaren later gaat Isa haar vriend Robin ook graag mee naar shows om zijn vriendin aan te moedigen.


Onze stalnaam is ontstaan uit de beide initialen van Frans en Femke , wat gelijk ook mooi weergeeft dat onze fokkerij word gedreven door beide personen met evenveel zorg en passie voor het Arabisch volbloed paard.

In 1994 kocht Femke haar 1e Arabisch volbloed genaamd JA Marron bij Velvet Arabians te Mijnsheerenland.

Vele ervaringen , hoogte en diepte punten heeft Femke mee gemaakt met haar ruin JA Marron , maar haar liefde voor het ras is met de jaren alleen maar gegroeid en alle jaren zijn Femke en JA Marron elkaars rots in de branding gebleven. Marron is op 20 jarige leeftijd bij ons thuis overleden.


Frans is niet opgegroeid met paarden , maar had direct een klik en groot vertrouwen in de ruin JA Marron. Hij is ook degene die Frans vertrouwd heeft gemaakt met paarden en dan voornamelijk de Arabier.

Na een paar jaar verkering te hebben gehad , besloten Frans en Femke om samen op zoek te gaan naar een huis. Wij vonden in Fijnaart een huis met stallen en de ruimte en gelegenheid om een kleinschalige fokkerij van het Arabisch volbloed paard op te zetten.

Wij hadden samen op dat moment al 6 paarden in pension staan. Waaronder de ruin JA Marron , de 1e premie/ster merrie Palalajka en de 2e premie / volle rus Arapka Kossack. Deze twee waardevolle fok merrie's waren het begin van onze fokkerij.


Onze voorkeur heeft altijd gelegen bij de russisch gefokte arabieren met veel beweging , goede body's en spijkerhard beenwerk! Dit streven hebben wij nu vele jaren later nog steeds. Er is niks mooiers dan een elegante Arabisch volbloed met swung en kracht te zien marcheren. Ook moet de Arabisch volbloed geschikt zijn voor iedere tak van sport. Of het nu dressuurmatig is , in de endurance of in de showring , het vergt allemaal kwaliteit qua karakter , beenwerk , body en beweging.Onze eigen " fokproducten " en aangekochte paarden voor de fokkerij laten wij graag zien op daarvoor bestemde Arabische Volbloeden Shows. In het begin van onze show periode huurde we daar altijd een professionele handler voor in . Later heeft onze eigen Isa dat stokje over genomen en dit doet zij met zeer veel succes. Op Nationale en Internationale shows heeft zij al mooie prijzen gewonnen met onze paarden. Dat is dubbel genieten!!Het dressuur rijden heeft Femke volledig achter zich gelaten en samen met Frans en Isa richten zij zich nu volledig op de fokkerij en de shows. Onze gedachtte is dat je maar 1 ding echt goed kan doen en wij doen ons uiterste best voor onze fokkerij en een kwalitatief zo goed mogelijke Arabier te fokken. Wij doen dit met hart en ziel en als kern JA Marron , de ruin waar alles in 1994 mee begon.
Graag nodigen wij jullie uit , om eens een kijkje te komen nemen op onze fokkerij en te luisteren naar onze visie betreft de Volbloed arabier , te genieten van onze paarden en kennis te maken met onze andere trouwe viervoeters.


Billy.

Fenna


Lola


Max


Met vriendelijke groet,

Frans , Femke , Isa en Didier.

F&M Arabians

femke74maat@gmail.com

0031(0)646945378

Femke Maat & Frans Mons

Appelaarsedijk 18

4793RJ Fijnaart

Nederland.