Sanadina met 18 jaar voor het eerst onder het zadel.
Aangezien Sanadina nog steeds niet drachtig is zijn wij gaan kijken hoe zij het vind onder het zadel. Bitloos , rustig en met zichtbaar veel plezier gaat zij nu regelmatig mee op buitenrit. Het op en afstappen vind zij nog spannend , maar we hopen zo met haar nog vele uren te kunnen doorbrengen.


F&M Karmaya heeft jammer genoeg haar dracht van Emerald J niet volbracht.

Tijdens de 3 maanden scan bleek F&M Karmaya jammer genoeg niet meer drachtig te zijn van Emerald J. Wij overwegen nu om deze combinatie volgend jaar weer te proberen.

Ook in 2018 hebben wij weer mooie resultaten behaald op show met onze paarden.


Sanadina klasse winnaar senior merries Nationale Kampioenschappen 2018 met 272,75 punten. De 3e hoogste punten van de gehele show.


F&M Last Princess of Karma Silver Medal Champion Nat C Show in Exloo

F.H & F&M Bashjida Silver Medal Champion Nat D Show Houten.Sanadina , Klasse winnaar en Silver Medal Champion Nat D Show te Houten

F&M Karmaya , Klasse winnaar Nat C Show Sint-Oedenrode met als enige van de show 2x 20 punten voor gangen.

Afscheid van onze trouwe vriend Simba.Na 10 jaar moesten wij in 2018 geheel onverwachts afscheid nemen van onze trouwe vriend en bewaker van het erf Simba. Simba heeft een prachtig leven gehad , maar we hadden hem nog niet willen missen.Enige maanden daarna hebben wij toch gezocht naar een nieuwe vriend en bewaker van het erf en hebben die gevonden in Hilversum. We hopen aan Billy net zoveel plezier te beleven als aan Simba.


Arapka Kossack drachtig van BB Escondhio

Arapka is drachtig van Escondhio en we verwachten hun veulentje eind mei 2019. We zijn heel benieuwd naar dit veulentje van onze eigen dierbare paarden. Dit zal bij ons het enige veulentje zijn wat geboren word in 2019.


Geboren in 2018.
Op 13 juni is ons laatste veulentje van dit jaar geboren. Wij vinden het een prachtig luxe hengstveulentje van onze eigen hengst BB Escondhio en onze lease merrie F.H Kasandra.Na een lange verjaardag van Isa , waarop wij met z,n allen hebben zitten waken bij Arapka is op 3 juni uiteindelijk F&M Isadora geboren. Een prachtig merrie veulentje van Arapka en Dominik. Altijd heb ik gehoopt op een schimmel van Arapka en toen ze geboren werd hoopte ik dat ze vos zou blijven. Ze was zo mooi getekend. Maar super blij zijn wij met dit vol russische merrietje met de mooie pedigree.

Op 14 April is het laatste veulentje van Ya Karma geboren. Wij zijn heel blij dat het een merrietje is waar Ya Karma zo lang mogelijk van kan genieten.

Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen.


Ons knuffeltje Fenna na al het verdriet.

Op 2 December zijn wij in Houten ons knuffeltje Fenna van de Bushveld Hoeve op gaan halen. Ik had al langer dan een jaar tegen fokker Frans Fokkens verteld ook graag zo,n combinatie Jack Russel te willen en in December was het dan eindelijk zo ver.

Afscheid moeten nemen van Forelocks Vesper.En het houd niet op. Vlak nadat wij terug kwamen van de All Nations Cup uit Aachen zette ik de paarden buiten in het land. Het was nog fantastisch weer voor 27 September. Vesper stond in de wei met F&M Kardhia en Cadanz Badir rustig te grazen toen er een tractor met maaidek over de dikke takken maaide die lagen naast de bosjes die grenzen aan ons weiland. Ze zijn met zijn drieen door dat geluid ophol geslagen ,  Vesper is onderuit gegaan en heeft haar been hard geslagen tegen de afrastering. Direct hebben wij haar in moeten slapen wegens deze onherstelbare beenbreuk. Wij zijn er meer dan kapot van.


Het geluk was op,......

Direct na de National Championship show zijn wij opweg naar huis met Karmaya en Yameena aangereden door een meneer die in slaap was gevallen. Trailer en camperbus volledig total los. Lange tijd hebben wij staan wachten met Karmaya en Yameena totdat Frans , Karma en Kalour had thuis gebracht en ons op kon komen halen met de andere trailer. Dankzij de hulp van het bergings bedrijf en rijkswaterstaat hebben wij veilig Karmaya en Yameena veilig over kunnen laden op de snelweg en waren we na een paar vreselijke uren gelukkig ongedeert thuis.


We zullen nu op zoek gaan naar nieuw veilig vervoer en hopen weer veilig de weg op te durven met onze paarden.


National Championship show 2017


Ya Karma Waho Trophy Winner 2017.

Uitreiking 1e premie/ster F&M Karmaya

Bronze Medal National Championshipshow F&M Yameena

Zeer trots zijn wij op onze Queen of stud Ya Karma , die haar welverdiende Waho Trophy in ontvangst mocht nemen en op onze eigen gefokte nakomelingen F&M Karmaya en F&M Yameena ( dochter en kleindochter van Ya Karma)

Arabian Horse Weekend 2017.

Ook dit jaar zijn wij weer afgereisd met 3 paarden richting Sint-Oedenrode. Wij doen altijd graag mee op deze goed georganiseerde show op mooie locatie.

De door ons zelf gefokte F&M Karmaya behaalde daar een mooie Silver Medal Champion Senior Mares op de Nat-C ondanks haar 8 maanden dracht.


Isa heeft weer bewezen waarom wij zo trots op haar zijn. Met flair bracht zij Cadanz Badir voor en Forelocks Vesper. Net als iedereen waren wij onder de indruk zoals Isa met Vesper de baan door marcheerde.F&M Yameena het 1e veulentje van F&M KarmayaF.H & F.M Bashjida hier geboren en direct geliefd.


F.H Kasandra hebben wij geleasd van Jan en Evelien Calis en kwam hier nog drachtig aan. Toen Kasandra eenmaal hier bevallen was en wij Bashjida zagen wisten wij direct dat we Bashjida graag wilden houden en aan onze fokkerij toe wilden voegen. F.H Kasandra is nu drachtig van onze BB Escondhio.


Ons eerste veulentje van 2017 geboren.
F&M Kalour.

Super trots en tevreden zijn wij op het knappe hengstveulentje van Ya Karma en D Unexpectable Colours. Dit jaar wilde wij graag een hengstveulentje en hebben we gekregen. Wij hopen , dat wij aan hem een geweldig F&M (show) hengstje krijgen.

Onze trots F&M Karmaya haar 1e premie/ster.

Super trots zijn wij dat onze F&M Karmaya met 8 maanden dracht , met vlag en wimpel haar 1e premie/ ster heeft mogen ontvangen.

Wij wensen iedereen een voorspoedig , gelukkig en gezond 2017.Het jaar 2016 een bewogen , maar mooi jaar.

In het jaar 2016 ben ik niet zo heel up to date geweest met de website , maar 2016 was een jaar met vele hoogtepunten maar ook zware dieptepunten.

In 2016 heb ik afscheid moeten nemen van mijn langste en dierbaartse vriend J.A Marron.  Een afscheid wat mij erg zwaar viel . M,n beste vriend vanuit mijn ouderlijk huis en 23 jaar lief en leed gedeeld. De gedachte dat wij 23 jaar altijd voor elkaar klaar hebben gestaan door dik en dun , bij hoogte en diepte punten troost mij en Marron is gegaan op de mooiste manier zoals ik gewenst had , maar hij laat een groot gemis achter.

In 2016 is ook de samenwerking met onze voorbrenger Chris van Schalkwijk beeindigd. Na jarenlang tevreden en trouwe klant te zijn geweest hebben wij besloten dat het tijd werd om het "zweepje" over te dragen aan onze dochter Isa van der Sluis. Het is genieten om Isa met onze eigen paarden door de ring te zien gaan en wij zijn ook super trots op haar. Wij hopen dat aankomende jaren onze Isa het met evenveel plezier blijft doen en nog vele successen behaald met onze paarden.Isa werd met onze merrie F&M Karmaya , Best Junior Handler 2016.


In 2016 hebben we ook afscheid genomen van mijn oogappel F&M Umojka , haar veulen F&M Meshia , F&M Christa's Aura en de jonge hengsten F&M Mashano en Bazyll-D. Wij hopen dat alle nieuwe eigenaren ook vele successen en plezier mogen beleven aan hun nieuwe paarden.


Dit jaar was ook een jaar van veel uithuizig zijn , vele bezoeken en meerdere verrijkingen.  Ik ben met onze vriendin Naomi Hoffman een paar dagen naar Charlotte geweest van Davidson Arabians en daar genoten van haar mooie paarden en het stralend koude weer.  Dit heb ik enkele weken later met Frans nog eens overgedaan en hebben we besloten om te dekken met Charlotte haar fantastische hengst D Unexpectable Colours.

Onze Isa was ook opgevallen bij Johanna Ullstrum van  ARCTICTERN TRAINING CENTER in Belgie en uitgenodigd om daar te komen leren , wat Isa heeft gedaan en een fantastische tijd is geweest. Mede door Isa haar hulp bij Johanna hebben we genoten van een schitterende show in Chantilly. Naomi en ik zijn Isa die aan het werk was voor Johanna , op gaan zoeken en met zijn drieen hebben we een fantastisch weekend gehad.

Mede door mijn oogappel F&M Umojka en onze deelname aan de Aljassimya Amateur Challange shows had ik een ticket naar de wereld kampioenschappen in Parijs gewonnen , gesponsord door de Aljassimya Farm.  Isa en ik hebben daar genoten en Frans en Naomi zijn ons ook nog een dag komen vergezellen. Dit was toch wel een fantastische ervaring en afsluiting van ons jaar 2016.


Ons veulenseizoen 2016 is op zijn best geeindigd.

Onze Queen of the Stable Ya Karma en grote oogappel BB Escondhio hebben het samen weer gedaan. Een super chique bruin merrietje. Wij zijn heel blij met dit resultaat . F&M Kardhia is 21 Mei geboren in de ochtend om 7.05 in het bijzijn van ons allen.
Geboren op klaarlichte dag. F&M Meshia.

Op klaarlichte dag , in het bijzijn van de hele famillie is op 2 April om 13.45 het merrie veulentje van onze F&M Umojka en BB Escondhio geboren. Wij noemen haar F&M Meshia. Ook Meshia d'r bevalling ging weer niet vlekkeloos maar wat we ervoor terug kregen is geweldig. Een super mooi hoogbenig merrie veulentje met gigantisch lange benen , lange hals en super luxe. Toen zij 5 uur oud was hebben we haar direct even naar buiten kunnen doen en waren gelijk onder de indruk van haar elegante en ruime manier van bewegen. Wij hopen op een mooie en succesvolle toekomst met haar.


F&M Christa's Aura geboren.

Maandagochtend 14 maart om 2.45 is onze F&M Aura geboren. We hebben ons erg zorgen gemaakt over deze geboorte aangezien Arapka nogmaar 312 dagen drachtig was. Tijdens de geboorte bleek het ook nog eens een "Red bag delivery" te zijn ( placenta bevalling) en zakte de moed ons helemaal in de schoenen. Maar door het kordate optreden van Chris heeft het dametje het gered en kunnen wij nu volop genieten van ons poppetje.


BB Escondhio behaald zijn *Keur fokpredikaat.

In Februari 2016 ben ik eindelijk eens gaan zitten om de punten die gelopen/gewonnen zijn door Escondhio zijn nakomelingen eens bij elkaar op te tellen. BB Escondhio kwam ruimschoots in aanmerking voor het *Keur predikaat en vol goede moed gaan wij  verder voor het *Preferente predikaat. Bij deze willen wij ook alle nieuwe eigenaars van nakomelingen van BB Escondhio en klanten die met hem gedekt hebben , bedanken voor het tonen en vertrouwen in zijn nakomelingen.

BB Escondhio is nu 1e premie/ ster *Keur.

BB Escondhio premiekeuring Houten 2015.

Dit was het jaar , dat wij dachten dat BB Escondhio , voldoende was uitgezwaard en volwassen geworden om terug te komen naar de premiekeuring.
In 2012 was hij als 4 jarige blijven steken met net 3 puntjes bij een 1e premie vandaan , met het advies om na enkele jaren terug te komen als hij wat minder jeugdig was , wat dan nu in onze ogen eindelijk resulteerde in zijn verdiende :

1e Premie / Ster !!


Geweldig genoten op de All Nations Cup te Aachen.

Wat een waanzinnig weekend hebben wij gehad tijdens de All Nations Cup te Aachen. Dankzij iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt , heeft onze BB Escondhio voor , voorlopig de laatste keer mogen schitteren in de show ring.

Hij heeft ons dit jaar voor de laatste keer kunnen laten genieten van hem op een regionale show , door weer Gold Medal Winner te worden,...Heeft zich Internationaal ook van zijn beste kant laten zien en Bronze Medal Winner geworden , National Gold Medal Champion Senior Hengsten 2015 geworden en zijn mannetje gestaan tijdens de zware A show , de All Nations Cup in Aachen.

En hoe !! Wij zijn meer dan tevreden met zijn mooie punten aantal van 90.28 en de hoogste punten voor benen van alle senior hengsten en de 2 en 3 jarige hengsten !

Dit was voor ons een geweldige afsluiter van ons meer dan geslaagde en zeer succesvolle 2015 showseizoen. Volgend jaar de beurt aan onze jonge hengsten en merrie's. Wij hopen dat onze voorbrenger/trainer Chris van Schalkwijk er alweer net zo naar uit kijkt als ons.

Tot dan iedereen en bedankt voor alle support!!

Op naar een gezellig weekend bij de All Nations Cup te Aachen

Het hele showseizoen 2015 zijn onze paarden weer met veel liefde en toewijding voorgebracht door Chris van Schalkwijk , wij zijn hem daar weer erg dankbaar voor en zo behouden onze paarden de lol in het showen en laten zich optimaal zien.
Dankzij de sponsering van Chris van Schalkwijk en Christina , het Arabische Volbloeden Stamboek , Yvonne Emrich van Soulmate Nutrition , onze hoefsmid Jurgen Tange en vrienden Ben v Eijk en Rene Camphens kunnen wij onze topper en mijn grote liefde BB Escondhio , gaan laten schitteren op de All Nations Cup te Aachen . Thanks !! Jullie maken voor ons een droom waar en wij kijken vreselijk uit naar 26 en 27 September 2015!! Op naar een geweldig weekend en nogmaals heel hartelijk bedankt voor deze fantastische gebaren.

Geweldige National Championship show te Raalte 2015 gehad.

Na een zeer turbulente week voorafgaand te hebben gehad,zijn wij uiteindelijk toch gearriveerd met onze paarden op de laatste National Championship show te Raalte. Hans en Liedy , vele malen dank voor het jarenlang organiseren van deze mooie en goed verzorgde show op deze locatie.
Maar wat zijn wij blij dat we zijn geweest en de resultaten waren er weer naar.

BB Escondhio , 1e in de rubriek senior hengsten met schitterende punten en

National Gold Medal Champion Senior Hengsten !!


F&M Karmaya , 2e plaats in haar rubriek junior merrie's met weer een 20 voor beweging.
F&M Dhiora erg verlegen door de baan en niet laten zien wat ze in huis heeft maar weer mooie punten voor haar vader BB Escondhio gelopen.


Onze oogappels hebben zich dit jaar weer goed laten zien en wij hebben en geweldig showseizoen gehad. Tot volgend jaar weer.

Super geslaagd weekend op de Nationale c show in Alkmaar.

Genoten op de Nationale c show te Alkmaar!!


Forelock's Yamaal heeft het super gedaan op zijn eerste show met 268 punten wat een verdiende 2e plaats in zijn rubriek op leverde.

Klik HIER voor z,n video.

F&M Karmaya , 1 plaats rubriek 2 jarige merrie's met 272 punten en BRONZE MEDAL CHAMPION Junior merrie's

Klik HIER voor haar video.

F&M Kaisar , SILVER MEDAL CHAMPION , hengstveulens.

Escobar Romar , zoon van BB Escondhio , BRONZE MEDAL CHAMPION. Hengstveulens

BB Jamala , Volle zus van BB Escondhio , 1e plaats rubriek 3 jarige merrie's met 272 punten en GOLD MEDAL CHAMPION , Junior merrie's.

Didier 2e plaats met Arapka Kossack Internationale amateur show Brecht 2015

F&M Kaisar 2e plaats hengstveulens Internationale show Brecht 2015

BB Escondhio 3e plaats Internationale show Brecht 2015

BB Escondhio , Bronze Medal Champion & 1e plaats rubriek senior hengsten Internationale show Sint-Oedenrode 2015

BB Escondhio , Gold Medal Champion & 1e plaats rubriek senior hengsten Nationale show Sint-Oedenrode 2015

F & M Dafhira , Bronze Medal Champion & 2e plaats rubriek junior merrie's Nationale show Sint-Oedenrode 2015


F & M Dafhira , Silver medal Champion , Internationale amateur show Sint-Oedenrode 2015 met Isa.

F & M Cupalja , Bronze Medal Champion , Internationale amateur show Sint-Oedenrode 2015 met Sanne Goudriaan.

Zeer succesvol weekend Nationaal en Internationaal , Sint-Oedenrode 2015.

De nieuwe website van F&M Arabians online Juli 2015 in samenwerking met Christina Doornberg.